GERTRUD WIJNKER - BOON
KENNISMAKING > filmpje

Leuk dat je komt kijken op mijn site.
Graag maak ik gebruik van deze gelegenheid om mijzelf voor te stellen en iets over mijn activiteiten te vertellen.
Ik ben Gertrud Wijnker - Boon uit het mooie dorpje Hem. Ik ben 58 jaar, moeder van 3 dochters en oma van 3 kleinkinderen.
Het 'kunstenaarsbloed' heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder is haar hele leven creatief in de weer geweest: dat varieerde van het maken van bronzen beelden tot sieraden. Bij beeldend kunstenaar Tony Gerlach heb ik mijn eerste lessen gevolgd.
Uiteindelijk heb ik mij met name toegelegd op het maken van betonnen beelden voor in de tuin en het werken met keramiek. Ik ben autodidact. Het bezig zijn met klei is een niet meer weg te denken deel van mijn leven.
Achter mijn huis heb ik een eigen grote atelierruimte inclusief bakovens. Hier werk ik zelf en daarnaast geef ik in de periode september tot en met juni nog allerlei workshops keramiek, en speksteen en cursussen in het maken van betonnen buiten beelden. Dit doe ik al 18 jaar met veel plezier.
Ik ben de afgelopen 7 jaar deelnemend kunstenaar geweest tijdens de jaarlijkse kunstroute Drechterland. Deze gehele periode ben ik ook bestuurslid geweest van de Stichting Kunstroute Drechterland, waarvan 6 jaar voorzitter.
Daarnaast heb ik mijn werk op diverse exposities en locaties mogen tonen. Voorbeelden zijn het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, het Expo weekend in Medemblik en de bibliotheek in Enkhuizen. De drommedaris in Enkhuizen. De kunstmarkt in Wognum .
Kom gerust eens langs op de Elbaweg 26.
Met vriendelijke groet,
Gertrud Wijnker-Boon